Marinované vepřové ražničí
2015-04-18- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 60m
Ingredience:
300 g vepřového masa
3 menší cibule
100 g žampiónů s malými hlavičkami
1 červená paprika
5 dkg anglické slaniny
sůl
Marináda:
2 lžíce sójové omáčky
3 stroužky prolisovaného česneku
¼ lžičky mletého zázvoru
1 lžička cukru krupice
1 lžička škrobové moučky
1 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do misky a přelijeme marinádou, kterou jsme vytvořili smícháním uvedených surovin, necháme odležet do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky slaninu a papriku, cibuli na kolečka, žampióny na půlky a vše střídavě společně s masem napícháme na špejle, potřeme je odkapanou marinádou a pečeme v troubě nebo na grilu, během pečení je potíráme zbylou marinádou.