Mandle v medu
2014-05-16- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 15m
- Vaření : 15m
- Připraveno : 30m
Použité suroviny:
mandle v libovolném množství, tekutý med
Postup:
Mandle zbavíme slupky tak, že je asi na 2 minuty ponoříme do vařící vody, pak je vyjmeme a sloupneme ze slupky. Očištěné mandle naplníme do tří čtvrtin menších skleniček a zalijeme je medem tak, aby mandle byly potopené. Pak sklenice zavíčkujeme a sterilizujeme při teplotě 80 st. Celsia po dobu asi 10 minut (naskládáme je do zavařovacího hrnce, podlijeme trochou vody a až voda začne vařit, sterilizujeme 10 minut). Necháme vychladnout. Takto připravené mandle jsou vynikající delikatesou, ať už si je přidáme do jogurtu, na nanukový dort nebo jen tak mlsáme samostatně.