Mandle v medu

2014-05-16
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 2
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 15m
  • Připraveno : 30m

Použité suroviny:

mandle v libovolném množství, tekutý med

Postup:

Mandle zbavíme slupky tak, že je asi na 2 minuty ponoříme do vařící vody, pak je vyjmeme a sloupneme ze slupky. Očištěné mandle naplníme do tří čtvrtin menších skleniček a zalijeme je medem tak, aby mandle byly potopené. Pak sklenice zavíčkujeme a sterilizujeme při teplotě 80 st. Celsia po dobu asi 10 minut (naskládáme je do zavařovacího hrnce, podlijeme trochou vody a až voda začne vařit, sterilizujeme 10 minut). Necháme vychladnout. Takto připravené mandle jsou vynikající delikatesou, ať už si je přidáme do jogurtu, na nanukový dort nebo jen tak mlsáme samostatně.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

845 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens