Malinový džem

2014-05-16
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

1 kg malin, 1 kg želírovací cukr, kyselina citrónová nebo citrónová šťáva

Postup:

Omyté maliny nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a zahříváme za občasného zamíchání, přivedeme k varu, povaříme do měkka (asi tak 10 minut), dochutíme kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a odstavíme. Ještě horkou směs plníme do vymytých a vysušených malých zavařovacích skleniček (kdo chce, může malinovou směs přecedit přes hadr, aby se zbavila drobných semínek), zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

744 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens