Malinový džem
2014-05-16- Chod: Chuťovka
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Použité suroviny:
1 kg malin, 1 kg želírovací cukr, kyselina citrónová nebo citrónová šťáva
Postup:
Omyté maliny nasypeme do hrnce, promícháme s cukrem a zahříváme za občasného zamíchání, přivedeme k varu, povaříme do měkka (asi tak 10 minut), dochutíme kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a odstavíme. Ještě horkou směs plníme do vymytých a vysušených malých zavařovacích skleniček (kdo chce, může malinovou směs přecedit přes hadr, aby se zbavila drobných semínek), zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme vychladnout.