Majoránkový guláš

2014-08-26
  • Cena : 95,-Kč
  • Pro : 5
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:5 h
  • Připraveno : 1:25 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa na guláš, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, sádlo, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky kari koření, špetka kmínu a pepře, sůl, masox nebo polévkové koření, špetka majoránky

Postup:

V tlakovém hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme ze všech stran, přisypeme mletou papriku a mouku, osmahneme, přidáme kečup a přilijeme přiměřené množství vody a masox nebo polévkové koření. Na trošce oleje zpěníme kari koření a přidáme ke guláši spolu s prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem. Osolíme a dusíme, až je maso měkké (asi 40 minut). Ke konci přidáme majoránku.

Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, pečivo

Použité koření:

paprika sladká

kari koření

majoránka

kmín mletý

pepř černý mletý

polévkové koření

Další vhodné koření:

gulášové koření

maďarský guláš

paprika lahůdková

paprika uzená

kmín drcený

česnek mletý

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

495 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš