Majoránkový guláš
2014-08-26- Cena : 95,-Kč
- Pro : 5
- Příprava : 20m
- Vaření : 1:5 h
- Připraveno : 1:25 h
Použité suroviny:
50 dkg hovězího masa na guláš, 2 větší cibule, 2 lžíce hladké mouky, sádlo, 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky kari koření, špetka kmínu a pepře, sůl, masox nebo polévkové koření, špetka majoránky
Postup:
V tlakovém hrnci na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme ze všech stran, přisypeme mletou papriku a mouku, osmahneme, přidáme kečup a přilijeme přiměřené množství vody a masox nebo polévkové koření. Na trošce oleje zpěníme kari koření a přidáme ke guláši spolu s prolisovaným česnekem, kmínem, pepřem. Osolíme a dusíme, až je maso měkké (asi 40 minut). Ke konci přidáme majoránku.
Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, pečivo
Použité koření:
Další vhodné koření: