Maďarský tokáň
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 85,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
40 dkg libového vepřového masa, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 rajský protlak, 3 sterilované okurky, trošku vína, sůl a pepř, polévkové koření, olej
Postup:
Na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na nudličky a za stálého míchání osmahneme, pak podlijeme vínem, vložíme protlak, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Nakonec vmícháme drobně nakrájené okurky a dochutíme polévkovým kořením.
Vhodná příloha: rýže, houskový knedlík, těstoviny
Použité koření: