Maďarský guláš
2014-05-31- Chod: Oběd
- Cena : 120,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 25m
- Vaření : 1:10 h
- Připraveno : 1:35 h
Použité suroviny:
50 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 2 čerstvé papriky, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička koření maďarský guláš, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetka majoránky, špetka chilli, olej nebo sádlo, kostka masoxu
Postup:
Na rozpáleném oleji nebo sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, až vypustí šťávu. Přidáme na drobno nakrájené papriky a oloupané rajče, kečup, drcený kmín, prolisovaný česnek, sladkou papriku, koření maďarský guláš a majoránku, zasypeme moukou a necháme zasmahnout. Přilijeme trochu vody, vložíme masox a vaříme do změknutí masa, podle potřeby podléváme.
Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo
Použité koření:
Další vhodné koření: