Maďarský guláš

2014-05-31
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 25m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:35 h

Použité suroviny:

50 dkg vepřového plecka, 2 cibule, 2 čerstvé papriky, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 3 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička koření maďarský guláš, 1/2 lžičky drceného kmínu, špetka majoránky, špetka chilli, olej nebo sádlo, kostka masoxu

Postup:

Na rozpáleném oleji nebo sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a za stálého míchání opékáme, až vypustí šťávu. Přidáme na drobno nakrájené papriky a oloupané rajče, kečup, drcený kmín, prolisovaný česnek, sladkou papriku, koření maďarský guláš a majoránku, zasypeme moukou a necháme zasmahnout. Přilijeme trochu vody, vložíme masox a vaříme do změknutí masa, podle potřeby podléváme.

Vhodná příloha: houskový knedlík, čerstvé pečivo

Použité koření:

maďarský guláš

majoránka

chilli mleté

kmín drcený

paprika sladká

Další vhodné koření:

hungária

kmín mletý

chilli papričky

paprika lahůdková

paprika uzená

saturejka

bazalka

gulášové koření

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 485 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš