Lilky s mozzarelou
2014-10-17- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 15m
- Vaření : 15m
- Připraveno : 30m
Použité suroviny:
1 lilek, 10 dkg mozzarely, 1 vejce, hladká mouka, sůl, kajenský pepř, lžička bazalky, olej
Postup:
Lilek zbavíme stopky a nakrájíme ho na plátky silné asi 1/2 centimetru, osolíme je a necháme aspoň hodinu odležet, aby plátky vypustily vodu. Pak je omyjeme, osušíme v utěrce a obalíme v mouce a rozšlehaném vejci smíchaném se špetkou soli a bazalkou. Takto připravené lilky osmažíme na rozehřátém oleji. Polovinu plátků pomažeme mozzarelou, ochutíme kajenským pepřem a přiklopíme druhou polovinou plátků.
Použité koření: