Lilek po sečuánsku

2014-10-13
  • Cena : 30,-Kč
  • Pro : 2
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 35m

Použité suroviny:

1 lilek, 1 cibule, 2 zelené papriky, 3 stroužky česneku, 1 chilli paprička, 1/2 kostky bujónu, 1 lžička škrobové moučky (solamylu), 1 lžička zázvoru, 1 lžíce sójové omáčky, cukr, sůl a pepř, ocet, olej

Postup:

Nejprve připravíme lilek tak, že ho podélně rozkrojíme, osolíme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Pak z lilku vymačkáme přebytečnou vodu, opláchneme ho studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kostky stejně jako cibuli a papriku. Na rozehřátém oleji osmahneme nejprve cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek a cibuli, zázvor, nakonec papriku, lilek a chilli papričku, podlijeme troškou vody, vložíme bujón a vše společně podusíme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou, cukrem a octem, je-li třeba, osolíme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

733 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potato-pancakes-544701_960_720

    Vločkové placky se sýrem

  • spinach-dumplings-231927_960_720

    Vločkové knedlíky

  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou

  • berries-1846085_960_720

    Miska s ovesnými vločkami