Ledové řezy
2014-07-02- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 30m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
Těsto: 30 dkg cukr krupice, 4 žloutky, 7 lžíc kávy, 10 dkg ořechů, 20 dkg hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků, trochu kakaa
Krém: 20 dkg mletého cukru, 25 dkg másla, 1/4 litru mléka, 2 lžíce hrubé mouky, 3 lžičky solamylu
Poleva: 1 čokoláda na vaření, 5 dkg 100 % tuku (Omega)
Postup:
Nejprve si připravíme těsto tak, že ušleháme dohromady cukr krupici, žloutky a kávu, pak přimícháme ořechy, mouku, prášek do pečiva, trochu kakaa a nakonec vmícháme sníh z bílků. Takto připravené těsto rozmažeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme v předehřáté troubě. Mezitím si připravíme krém tak, že utřeme mletý cukr s máslem a vložíme do mísy. Do kastrolu nalijeme mléko, mouku, solamyl a krátce povaříme a po vychladnutí vlijeme do misky a smícháme s utřeným máslem s cukrem. Tímto krémem pomažeme vychladlé těsto. Nakonec ve vodní lázni roztopíme čokoládu s omegou, promícháme a touto polevou potřeme buchtu.