Labužnické hovězí nudličky
2014-06-08- Chod: Oběd
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 55m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
40 dkg libového hovězího, 1 cibule, 15 dkg žampiónů, kousek měkkého salámu, 2 stroužky česneku, 1/2 kelímku smetany, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce bílého vína, 1 červená paprika, sůl, sladká paprika, pepř, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené maso a za stálého míchání opékáme ze všech stran. Po chvíli vsypeme na plátky nakrájené žampióny a salám na nudličky. Přisypeme sladkou mletou papriku, zalijeme protlakem, smetanou i vínem, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek. Vše dusíme do změknutí masa. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájenou papriku a prohřejeme.
Vhodná příloha: hranolky, tatarská omáčka
Použité koření:






