Květák se zelenými olivami
2014-10-24- Kuchyně: Řecká kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Použité suroviny:
květák, cibule, 10 dkg zelených oliv, 1 rajský protlak, 2 lžíce kečupu, trošku vína, 1 lžička tymiánu, sůl, olej
Postup:
Květák rozdělíme na malé růžice a uvaříme v osolené vodě (asi 10 minut). Mezitím na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, zalijeme protlakem a kečupem, přidáme tymián a na kolečka nakrájené olivy, podlijeme trochou vína a vody, osolíme a vše společně prohřejeme. Na talíři přelijeme květák omáčkou s olivami.
Použité koření: