Kuřecí polévka se zeleninou
2014-10-13- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 35,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
30 dkg kuřecích křídel, 1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek pórku, 1 malá kapie, hrst zeleného hrášku, 1 lžíce sójové omáčky, sůl a bílý pepř, polévkové koření, polévkové nudle
Postup:
Do hrnce vložíme křídla, na drobno nakrájenou cibuli, česnek na plátky a zalijeme asi 1/2 litrem vody a uvaříme do měkka. Vyjmeme křídla, obereme maso, nakrájíme ho na kousky a vložíme zpět do polévky, přidáme na nudličky nakrájenou kapii a pórek na kolečka, hrášek, sójovou omáčku, pepř a dochutíme polévkovým kořením, krátce povaříme. Nakonec přidáme uvařené polévkové nudle.