Kuřecí pilaf
2014-10-25- Kuchyně: Řecká kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 75,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
50 dkg kuřecích řízků, 50 dkg rýže, 2 cibule, 10 dkg másla, 2 dcl bílého vína, šalvěj, sůl
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na nudličky a za stálého míchání osmahneme ze všech stran, osolíme, vlijeme víno a dusíme. Mezitím na másle osmažíme suchou rýži a přidáme ji k masové směsi, zalijeme troškou vody, zamícháme, přidáme špetku šalvěje a společně dusíme do změknutí. Podáváme obložené čerstvou zeleninou.