Kuřecí perkelt
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 75,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 45m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna, 2 mrkve, 1 celer, 2 cibule, 1 červená a 1 zelená paprika, 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce kečupu, 2 dcl bílého vína, kostka masoxu, 1 lžička sladké papriky, špetka chilli koření, pepř a sůl, olej
Postup:
Stehna osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou i chilli kořením a na rozehřátém oleji na pánvi je osmahneme z obou stran. Pak je vyjmeme a na témže oleji za stálého míchání osmahneme nakrájenou cibuli, na kostky nakrájenou mrkev a celer, na nudličky nakrájenou papriku a slaninu, kečup, přidáme masox, podlijeme vínem, vložíme zpět stehna a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vínem. Nakonec podle chuti dosolíme. Můžeme dochutit hungária kořením.
Vhodná příloha: těstoviny, rýže
Použité koření: