Kuřecí nudličky s paprikou
2014-10-14- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 75,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
40 dkg kuřecího masa, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 bílek, škrob, 1 lžička cukru, 1/2 kostky masového bujónu, 4 lžíce kečupu, špetka kurkumy, trošku octa, sůl, olej
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, které obalíme ve škrobu a pak v rozšlehaném bílku smíchaném se lžičkou škrobu, necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme omáčku tak, že na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme lžičku cukru a za stálého míchání necháme zezlátnout, po vychladnutí zalijeme troškou vody, přidáme bujón, kečup, lžičku škrobu smíchanou s troškou vody, osolíme, krátce povaříme a dochutíme octem. Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmahneme maso do měkka, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, česnek na plátky a cibuli na kolečka, kurkumu, krátce společně orestujeme a smícháme s připravenou omáčkou.
Vhodná příloha: rýže, čínské nudle