Kuře po řecku
2014-10-25- Kuchyně: Řecká kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 90
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 6 vařených brambor, kuřecí nebo grilovací koření, sůl a pepř, olej, kousek másla
Postup:
Kuře rozdělíme na menší kousky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, posypeme kořením, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a upečeme dozlatova. Před dokončením poklademe porce masa plátkem másla. Mezitím na oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené brambory, osolíme. Porce kuřete na talíři ozdobíme směsí cibule a brambor.
Použité koření: