Kuře na zelí

2014-08-29
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:10 h

Použité suroviny:

kuře, 50 g kysaného zelí, kelímek zakysané smetany, koření na kuře, oregáno, čtvrka másla, sůl

Postup:

Do zapékací misky rozložíme polovinu zelí, které přecedíme přes síto. Posypeme troškou oregána a kořením na kuře a poklademe plátky másla. Na to rozložíme rozčtvrcené kuře řezem dospod, jemně osolíme. Na kuře rozložíme zbytek zelí a opět poklademe plátky zbylého másla, posypeme kořením a oregánem. Vše zalijeme zakysanou smetanou, přikryjeme víkem a pečeme v troubě 40 minut, po tuto dobu kuře neodkrýváme. Teprve pak sundáme vrchní díl zapékací misky a ještě kuře dopečeme dozlatova asi 15 minut.

Vhodná příloha: chléb, brambory

Použité koření:

na kuře

oregáno

Další vhodné koření:

grilovací koření

gulášové koření

majoránka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

850 views

Podobné recepty:
  • schnitzel-3279045_960_720

    Křupavé řízky s kukuřičnou strouhankou

  • chicken-2451482_960_720

    Kuře na červeném víně

  • food-photography-2358900_960_720

    Řízek Cordon blue

  • painted-787445_960_720

    Naložené řízky

  • appetite-1239048_960_720

    Pivní řízky