Kuře na paprice
2015-02-22- Chod: Oběd
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Potřebujeme:
500 g kuřecích řízků
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 kelímek šlehačky
2 lžíce hladké mouky
1 kostka zeleninového bujónu
2 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky tymiánu sušeného
sůl
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nové koření, bobkový list a tymián a společně chvilku posmažíme. Pak vmícháme papriku, do směsi přidáme naklepané osolené plátky masa, z obou stran je krátce osmahneme, zalijeme vodou (asi 1/2 litru), vložíme bujón a povaříme, až je maso měkké. Nakonec mouku smícháme se šlehačkou a vlijeme do hrnce, řádně rozmícháme.
Podáváme s rýží nebo těstovinami.