Kuře na alkoholu
2014-10-22- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 95,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
1 kuře, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 rajský protlak, 1/2 dcl rumu, kousek šunky, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce oliv, 1 lžíce hladké mouky, špetka chilli, oregáno, tymián, bobkový list, sůl a pepř, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kousky rozporcované kuře a osmahneme ho ze všech stran. Pak přidáme rajský protlak, trochu oregána, tymiánu, bobkový list, rozinky, osolíme a opepříme, podlijeme rumem a trochou vody, vložíme do trouby, přikryjeme víkem a upečeme do měkka. Během pečení přeléváme vzniklou šťávou. Měkké porce kuřete vyjmeme, do šťávy vmícháme mouku a dolijeme vodou, přidáme chilli, nasekanou šunku a olivy, prohřejeme. Na talíři přeléváme porce kuřete vzniklou omáčkou.
Vhodná příloha: rýže
Použité koření: