Kuličky v kari omáčce
2014-05-29- Cena : 85,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 2 cibule, 1 vejce, 1 rohlík, hladká mouka, 1 kelímek smetany, 3 stroužky česneku, sůl a pepř, kari, polévkové koření, olej
Postup:
Mleté maso smícháme s rohlíkem, který jsme předtím namočili ve vodě a pak ho řádně vymačkali, dále s drobně nakrájenou cibulí, vejcem, dvěma lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme. Ze směsi tvoříme kuličky, které opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, poté je vyjmeme. Na témže oleji zpěníme druhou drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, vmícháme kari koření a polévkové koření, zalijeme asi 2 dcl vody a přivedeme k varu. Vložíme zpět kuličky a dusíme je asi čtvrt hodiny, pak je vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu s rozšlehanou lžicí hladké mouky a krátce povaříme. Vzniklou omáčkou přelijeme na talíři masové kuličky.
Vhodná příloha: těstoviny, rýže
Použité koření: