Krůtí segedínský guláš
2014-08-19- Cena : 110,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 45m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
50 dkg krůtích prsíček, 2 cibule, 1 balíček kysaného zelí, 2 stroužky česneku, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 kostka zeleninového bujónu, kelímek zakysané smetany (nemusí být), olivový olej, sůl
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání orestujeme, až maso vypustí šťávu. Poté zalijeme vodou, vložíme zelí, bujón, protlak, prolisovaný česnek a vaříme, až je maso měkké. Nakonec zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Je-li třeba, dochutíme solí. Můžeme dochutít zakysanou smetanou.