Krůtí plátky po římsku
2014-10-16- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 45m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
4 plátky krůtích prsou, 1 cibule, kousek šunky, kousek másla, 1 sklenička bílého vína, 2 rajčata, 1 lžíce hladké mouky, trošku rozmarýnu, bílý pepř a sůl, olej
Postup:
Krůtí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji do měkka. Na rozehřátém másle zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rozmarýn, trošku soli a pepře, podlijeme vínem a chvilku podusíme. Nakonec k této směsi vložíme hotové krůtí řízky a vše společně prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže, brambory
Použité koření: