Křenová omáčka s uzeným
2015-05-06- Chod: Oběd
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Ingredience:
300 g uzené krkovice
Křenová omáčka:
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
2 – 3 lžíce hladké mouky
2 dcl mléka
2 kelímky smetany
cukr, sůl
čerstvě nastrouhaný křen
Postup:
Uzené uvaříme do měkka. V kastrolu zahřejeme olej a máslo a zpěníme zde mouku, pak zalijeme mlékem a jednou smetanou, rozšleháme a za občasného zamíchání vaříme čtvrt hodiny. Omáčku osolíme, osladíme a přilijeme zbytek smetany, vmícháme nastrouhaný křen a necháme přejít varem.
Vhodná příloha: houskový knedlík