Kotlíková gulášová polévka

2014-09-14
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 50m
  • Připraveno : 1:5 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího nebo vepřového masa, 2 větší cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžičky sladké mleté papriky, rajče, 2 zelené papriky, 6 středních brambor, mletý pepř, masox (nebo polévkové koření)

Postup:

Nejprve maso nakrájíme na kostky. Na sádle nebo na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou zelenou papriku a oloupané na malé kousky nakrájené rajče, vše chvíli dusíme a podléváme vřelou vodou. Přidáme masox, dolijeme potřebným množstvím vody a nakonec dochutíme solí nebo polévkovým kořením a mletým pepřem.

Použité koření:

paprika sladká

pepř černý mletý

polévkové koření

Další vhodné koření:

paprika uzená

gulášové koření

pepř bílý mletý

maďarský guláš

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

799 views

Podobné recepty:
  • soup-2845552_960_720

    Rychlá čočková polévka

  • food-993502_960_720

    Hovězí polévka s nudlemi

  • soup-4381589_960_720

    Provensálská polévka se zeleninou

  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč