Keftedakia
2014-10-25- Kuchyně: Řecká kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 85,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 2 vejce, 1 rohlík, 1 dcl bílého vína, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička oregána, pepř mletý a sůl, olej
Postup:
Maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, vejci, máslem, rohlíkem namočeným ve víně, hladkou moukou, oregánem, pepřem a solí. Ze směsi tvoříme kuličky, které vložíme do pekáče, podlijeme trochou oleje a upečeme v troubě.
Vhodná příloha: brambory
Použité koření:
Další vhodné koření: