Kebab po mexicku
2014-10-24- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 2
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
30 dkg vepřového masa, 10 dkg žampiónů, 2 cibule, 6 bobkových listů, 1 lžička chilli, 1/2 lžičky kakaa, 1/2 lžičky mletého česneku, 1/2 lžičky majoránky, pepř a sůl, olej
Postup:
Maso nakrájíme na kostky a vložíme do misky spolu s celými hlavičkami žampiónů. Marinádu připravíme smícháním oleje, kakaa, česneku, majoránky, pepře, chilli koření, bobkových listů, osolíme a zalijeme jí maso a celé hlavičky žampiónů, promícháme a necháme odležet přes noc v ledničce. Další den nakrájíme cibuli na kolečka a vyjmeme maso a houby z marinády. Na špejli napichujeme střídavě maso, žampióny a cibuli, pak vložíme na pekáč do trouby a necháme péci, potíráme zbylou marinádou, podle potřeby otáčíme.
Použité koření: