Játra s bramboráčky

2014-11-05
  • Cena : 60,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

Játrová směs: 50 dkg játry (vepřové, kuřecí nebo krůtí), 1 cibule, pepř a sůl, olej

Bramboráčky: 75 dkg brambor, 4 stroužky česneku, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, trošku kmínu, špetka majoránky, sůl a pepř, olej na smažení

Postup:

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou játru, osolíme a opepříme a za občasného zamíchání osmahneme ze všech stran, nakonec podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme, až se voda vypaří.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme k nim vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Na rozpáleném oleji pak smažíme na pánvi malé placičky.

Vhodná příloha: kyselé zelí

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 533 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potatoes-524495_960_720

    Zapečené brambory

  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou

  • DSC_0003

    Květákové placičky s ovesnými vločkami

  • crepes-355129_960_720

    Ovesné lívance