Játra po sicilsku
2014-10-16- Kuchyně: Italská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
50 dkg vepřové játry, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, sklenka červeného vína, 1 lžíce rybízové marmelády, hrst oliv, olej, sůl a pepř, citrónová šťáva
Postup:
Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme játru nakrájenou na kostičky, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání orestujeme. Pak vlijeme víno, přidáme bujón, marmeládu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a vše společně podusíme do měkka. Nakonec přidáme na plátky nakrájené olivy. Dochutíme citrónovou šťávou.
Vhodná příloha: rýže