Játra po sicilsku

2014-10-16
  • Cena : 60,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

50 dkg vepřové játry, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu, sklenka červeného vína, 1 lžíce rybízové marmelády, hrst oliv, olej, sůl a pepř, citrónová šťáva

Postup:

Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme játru nakrájenou na kostičky, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání orestujeme. Pak vlijeme víno, přidáme bujón, marmeládu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a vše společně podusíme do měkka. Nakonec přidáme na plátky nakrájené olivy. Dochutíme citrónovou šťávou.

Vhodná příloha: rýže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

782 views

Podobné recepty:
  • wiener-schnitzel-356436_960_720

    Lučinové řízky

  • DSC_0084 - kopie

    Krkovička pečená v troubě

  • DSC_0087

    Grilovaná krkovička

  • DSC_0010

    Čínské řízky

  • lime-1152858_960_720

    Krkovička na medu