Jarní závitky

2014-11-04
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

 5 listů kulatého rýžového
„papíru“
 200 g zelí
 100 g hub shi-take/jidášovo
ucho
 50 g rýžových nudlí
 100-150 g uzeného tofu
 1 větší cibuli
 3 stroužky česneku
 50 ml sójové omáčky
 50 ml tmavého rýžového octa
 sůl, pepř dle chuti

 

Postup:
Zelí, houby a cibuli nakrájíme na tenké nudličky a tofu na kostky. Rýžové nudle
zalijeme horkou vodou a po několika minutách scedíme (řídíme se návodem na
obalu).
Zeleninu a houby zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Asi po 5 minutách
přidáme rozdrcený česnek, sojovou omáčku a bazalku.
Nakonec vše důkladně promícháme s přesekanými rýžovými nudlemi. Rýžový papír
krátce namočíme do horké vody, pomažeme vejcem, naplníme požadovaným
množstvím nudlové směsi, přehneme okraje a napevno zarolujeme.
Závitky postupně smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Servírujeme se
sladkokyselou omáčkou, nebo sladkou chilli omáčkou.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

687 views

Podobné recepty:
  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou

  • sweet-and-sour-pork-1264563_960_720

    Vepřové nudličky na arašídech

  • food-632215_960_720

    Vepřové nudličky s hráškem

  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso