Jarní závitky
2014-11-04- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
5 listů kulatého rýžového
„papíru“
200 g zelí
100 g hub shi-take/jidášovo
ucho
50 g rýžových nudlí
100-150 g uzeného tofu
1 větší cibuli
3 stroužky česneku
50 ml sójové omáčky
50 ml tmavého rýžového octa
sůl, pepř dle chuti
Postup:
Zelí, houby a cibuli nakrájíme na tenké nudličky a tofu na kostky. Rýžové nudle
zalijeme horkou vodou a po několika minutách scedíme (řídíme se návodem na
obalu).
Zeleninu a houby zprudka orestujeme na rozpálené pánvi. Asi po 5 minutách
přidáme rozdrcený česnek, sojovou omáčku a bazalku.
Nakonec vše důkladně promícháme s přesekanými rýžovými nudlemi. Rýžový papír
krátce namočíme do horké vody, pomažeme vejcem, naplníme požadovaným
množstvím nudlové směsi, přehneme okraje a napevno zarolujeme.
Závitky postupně smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Servírujeme se
sladkokyselou omáčkou, nebo sladkou chilli omáčkou.