Jahodová marmeláda s rebarborou
2014-05-17- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 30m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
1,5 kg jahod, 0,5 kg rebarbory, 1 kg želírovacího cukru 2:1, kyselina citrónová nebo citrónová šťáva
Postup:
Jahody očistíme, umyjeme a vložíme do hrnce. Rebarboru zbavíme slupky tak, že ji stáhneme od krajů pomocí nože a pak ji nakrájíme na kousky široké asi 1 – 2 cm, které přidáme k jahodám, přisypeme cukr a promícháme. Ovoce zahříváme (vypustí šťávu), přivedeme k varu a povaříme, až je ovoce měkké (podle návodu uvedeném na cukru, většinou asi 10 – 15 minut). Horkou směs dochutíme kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a rozmixujeme pomocí ponorného mixéru podle své chuti, buď úplně do hladka nebo schválně necháme kousky ovoce. Ještě horkou směsí naplníme vymyté a vysušené skleničky, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zatuhnout. Takto necháme skleničky vychladnout do druhého dne.