Jahodová marmeláda s chilli papričkou

2018-10-21
  • Cena : 70
  • Pro : 8
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 30m

Suroviny:

1 kg jahod
1 suchá chilli paprička
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 kg cukr krupice nebo krystal
1 želírovací prostředek
trošku kyseliny citrónové

Postup:

Jahody vložíme do hrnce společně s nakrájenou chili papričkou a povaříme. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a trošku kyseliny citrónové a povaříme ještě pět minut. Marmeládu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 123 views