Jablkový závin s kaštanovou kaší
2021-01-27- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Tento závin je nejen velmi lahodný, ale díky kaštanové kaši nám zvedne i náladu.
Suroviny:
listové těsto
jablka (cca 1 kg)
kaštanová kaše (cca 100g)
skořice mletá
hrst vlašských ořechů
žloutek a 2 lžíce mléka na pomazání
Postup:
Listové těsto si rozdělíme na 2 až 3 díly, každý díl vyválíme na pomoučeném vále na obdélníkovou placku, kterou poklademe nahrubo nastrouhanými jablky, ta zaprášíme skořicí, posypeme ořechy a zaprášíme kaštanovou kaší (ta nám jablka zahustí). Těsto zavineme. Povrch závinu před pečením pomažeme rozkvedlaným žloutkem s troškou mléka. Upečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Kaštanová kaše je vyrobena z jedlých kaštanů, má jemně nasládlou chuť. Jedlé kaštany napomáhají proti únavě a stresu.