Hruškový koláč s mandlemi
2014-10-11- Chod: Chuťovka
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
Těsto: 4 hrušky, 20 dkg hery nebo másla, 15 dkg cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 35 dkg polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/8 mléka, 2 lžíce kakaa, 15 dkg mletých ořechů
Poleva: 1 čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku (Omega nebo Iva), nasekané mandle
Postup:
Heru vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a opatrně vmícháme vajíčka. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, oříšky a mléko. Nakonec vmícháme na kostky nakrájené oloupané a vyjádřené hrušky. Takto připravené těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a nahoru rozetřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu ztužený tuk a promícháme. Koláč ozdobíme nasekanými mandlemi.