Hruškový koláč s mandlemi

2014-10-11
  • Cena : 90,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 35m
  • Připraveno : 55m

Použité suroviny:

Těsto: 4 hrušky, 20 dkg hery nebo másla, 15 dkg cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 4 vejce, 35 dkg polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/8 mléka, 2 lžíce kakaa, 15 dkg mletých ořechů

Poleva: 1 čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku (Omega nebo Iva), nasekané mandle

Postup:

Heru vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a opatrně vmícháme vajíčka. Pak přimícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, oříšky a mléko. Nakonec vmícháme na kostky nakrájené oloupané a vyjádřené hrušky. Takto připravené těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé těsto potřeme marmeládou a nahoru rozetřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu ztužený tuk a promícháme. Koláč ozdobíme nasekanými mandlemi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

900 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji