Hovězí po myslivecku

2014-06-08
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:15 h

Použité suroviny:

4 hovězí plátky, 1 cibule, 10 dkg hub (čerstvých, mražených nebo i hrst sušených), kousek slaniny, 2 lžíce hořčice, sklenka bílého vína, kelímek zakysané smetany, pepř černý mletý, bobkový list, sůl, špetka mletého kmínu, kousek másla

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčící. Na rozehřáté nakrájené slanině osmahneme drobně nakrájenou cibuli a plátky masa z obou stran, pak zalijeme vínem, přidáme bobkový list a dusíme do změknutí masa, podle potřeby podléváme vodou. Na rozehřátém másle podusíme plátky hub, které ochutíme kmínem, osolíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky rozkvedlanou v trošce vody, přilijeme zakysanou smetan, dochutíme solí, dáme zpět maso, přidáme houby a krátce prohřejeme.

Vhodná příloha: rýže, těstoviny, houskový knedlík

Použité koření:

bobkový list

kmín mletý

pepř černý mletý

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 871 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky