Hovězí na víně
2014-06-08- Chod: Oběd
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
4 hovězí plátky, 15 dkg žampiónů, 5 lžíc kečupu, 1 dcl červeného vína, 2 lžíce hladké mouky, kousek kostky masoxu, pepř černý mletý, sůl, citrónová šťáva, olej
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v mouce a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podlijeme troškou vody, přidáme masox a víno a dusíme je pod pokličkou až téměř do změknutí. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, kečup a dusíme, až maso změkne. Dochutíme citrónovou šťávou.
Vhodná příloha: rýže, těstoviny, hranolky
Použité koření: