Frankfurtské plátky
2016-08-31- Chod: Oběd
- Cena : 80,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
4 hovězí plátky
cibule
2 lžíce hladké mouky
kelímek zakysané smetany
stroužek česneku
2 lžičky sladké papriky
sůl a pepř
1/2 kostky masoxu nebo lžička polévkového koření
Postup:
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme připravené plátky masa a osmahneme je z obou stran. Přilijeme trochu vody, přidáme masox, prolisovaný česnek, sladkou papriku a dusíme až do změknutí masa (asi 45 minut). Maso vytáhneme, vařící šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, přidáme smetanu a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, opepříme. Před dokončením můžeme přidat na kolečka nakrájený párek. Omáčku vlijeme k plátkům masa.
Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže, těstoviny, brambory