Fazole po mexicku
2014-10-22- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 60,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 50m
- Připraveno : 1:10 h
Použité suroviny:
35 dkg barevných fazolí, 1 cibule, 20 dkg mletého masa, 3 stroužky česneku, 1 malý rajčatový protlak, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 lžíce oregána, 1 lžíce bazalky, 1 drcená chilli paprička, 2 lžičky sladké papriky, špetka ostré papriky, sůl a pepř, olej
Postup:
Fazole namočíme den předem. Druhý den fazole scedíme, zalijeme novou vodou, přidáme bazalku, osolíme a uvaříme do měkka. Na rozehřátém oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, sladkou i ostrou papriku, oregáno a za stálého míchání osmahneme. Pak podlijeme troškou vody, přidáme rajčatový protlak, papriky nakrájené na nudličky, drcenou chilli papričku, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Nakonec masovou směs smícháme se scezenými fazolemi.
Vhodná příloha: čerstvé pečivo
Použité koření: