Dýňový koláč
2016-09-13- Chod: Chuťovka
- Cena : 70,-Kč
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Suroviny:
Těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla nebo hery
2 vejce
1/2 kypřícího prášku do pečiva
50 g cukr krupice
Na pomazání:
marmeláda
Dýňová náplň:
500 g očištěné dýně
2 lžíce Solamylu
100 g cukr krupice
citrón
1 lžička mleté skořice
Poatup:
Změklé máslo utřeme s cukrem a vejci, přidáme mouku a prášek do pečiva, vypracujeme těsto, které jrozložíme ldo vymazané a vysypané dortové formy včetně okrajů do výšky asi 1,5 cm. Korpus vložíme do trouby a upečeme.
Mezitím si připravíme náplň tak, že dýni nakrjíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme hrnkem vody a povaříme asi 10 minut, přidáme cukr, citrónovou šťávu, rum, skořici a zahusmítmě Solamylem smíchaným s troškou vody, necháme přejít varem, vše rozmixujeme. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a potřeme dýňovou náplní, necháme v lednici vychladit. Na talíři zdobíme šlehačkou.