Dýňovo jablkový džem
2016-09-13- Chod: Chuťovka
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Suroviny:
1,5 kg očištěné dýně nastrouhané
0,5 kg oloupaných jablek nastrouhaných
100 ml vody
1 lžíce mleté skořice
1 lžíce mletého zázvoru
2 balíčky želírovacího cukru 2:1
1 lžíce kyseliny citronové
1 lžíce rumu
Postup:
Nastrouhaná jablka a dýni vložíme do hrnce, zaliajeme 100 ml vody, přidáme skořici a zázvor, promícháme a podusíme do změknutí. Podle potřeby můžeme dolít troškou vody. Po rozvaření můžeme hmotu rozmixovat, přidáme cukr, kyselinu citronovou a rum a povaříme ještě asi 5 minut.
Džem nalijeme do předem připravených, vymytých a vysušených skleniček, zavíčkujeme, otočíme na 5 minut dnem vzhůru, necháme vychladnout.