Domácí vanilková zmrzlina
2016-07-23- Chod: Chuťovka
- Cena : 25,- Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 15m
3 vejce
60 g cukr krupice
1 šlehačka
1 vanilkový cukr
Postup:
V kastrolu nad vodní párou ručním šlehačem našleháme žloutky s cukrem do pěny, zvlášť ušleháme šlehačku a tuhý sníh z bílků. K žloutkové pěně přidáme našlehanou smetanu, vanilkový cukr, sníh a znovu našleháme. Tuto směs necháme ztuhnout v mrazničce nejlépe do druhého dne.
Ingredients
- 3 vejce 60 g cukr krupice 1 šlehačka 1 vanilkový cukr
Method
Step 1
V kastrolu nad vodní párou ručním šlehačem našleháme žloutky s cukrem do pěny, zvlášť ušleháme šlehačku a tuhý sníh z bílků. K žloutkové pěně přidáme našlehanou smetanu, vanilkový cukr, sníh a znovu našleháme. Tuto směs necháme ztuhnout v mrazničce nejlépe do druhého dne.