Čínské kuře

2014-11-09
  • Cena : 70,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 50m

Použité suroviny:

4 porce kuřecích prsních řízků (nebo i kuřecí stehno), kousek másla

Na zálivku: 1/2 sklenice nadrobno nakrájené cibule, 6 lžic kečupu, 3/4 sklenice vody, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce polévkového koření, lžíce worchesterové omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, malá lžička soli

Postup:

Maso vložíme do zapékací misky a přelijeme připravenou zálivkou, přikryjeme víkem a pečeme v dost vyhřáté troubě asi 30 minut. Pak víko odstraníme a pečeme asi dalších 30 minut do úplného změknutí. Po celou dobu podléváme maso podle potřeby horkou vodou. Vzniklou šťávu zjemníme přidáním plátku másla. Zdobíme plátky pomeranče nabo citrónu.

Vhodná příloha: hranolky, rýže, pečivo, těstoviny nebo i houskový knedlík

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(3 / 5)

3 5 2
Ohodnotit recept

2 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 595 views

Podobné recepty:
  • schnitzel-3279045_960_720

    Křupavé řízky s kukuřičnou strouhankou

  • chicken-2451482_960_720

    Kuře na červeném víně

  • food-photography-2358900_960_720

    Řízek Cordon blue

  • painted-787445_960_720

    Naložené řízky

  • appetite-1239048_960_720

    Pivní řízky