Čínské kuře
2014-11-09- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd
- Cena : 70,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 50m
Použité suroviny:
4 porce kuřecích prsních řízků (nebo i kuřecí stehno), kousek másla
Na zálivku: 1/2 sklenice nadrobno nakrájené cibule, 6 lžic kečupu, 3/4 sklenice vody, 4 prolisované stroužky česneku, 1 lžíce polévkového koření, lžíce worchesterové omáčky, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky kari, malá lžička soli
Postup:
Maso vložíme do zapékací misky a přelijeme připravenou zálivkou, přikryjeme víkem a pečeme v dost vyhřáté troubě asi 30 minut. Pak víko odstraníme a pečeme asi dalších 30 minut do úplného změknutí. Po celou dobu podléváme maso podle potřeby horkou vodou. Vzniklou šťávu zjemníme přidáním plátku másla. Zdobíme plátky pomeranče nabo citrónu.
Vhodná příloha: hranolky, rýže, pečivo, těstoviny nebo i houskový knedlík