Chilli con carne recept
2014-10-24- Kuchyně: Mexická kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 115,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 2 konzervy červených fazolí, 2 konzervy rajčat, hrst kukuřice (mražené nebo v konzervě), 2 lžíce mouky, 1 lžička kmínu, 2 lžičky česneku, 2 lžičky chilli koření, trošku bazalky, trošku oregána, pepř a sůl, špetka cukru, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji za stálého míchání osmahneme ze všech stran mleté maso, po chvíli ho posypeme kmínem, česnekem, chilli kořením, oregánem, bazalkou, osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme mouku, smažíme asi 5 minut. K masu vmícháme sterilovaná rajčata a dusíme společně asi 20 minut. Nakonec vmícháme sceděné fazole a kukuřici a ještě krátce prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže
Použité koření: