Čevapčiči
2014-10-12- Kuchyně: Bulharská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 90,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Použité suroviny:
50 dkg mletého masa, 1 cibule, 1 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, špetka pálivé papriky, špetka tymiánu, špetka majoránky, pepř mletý, sůl, olej
Postup:
Mleté maso smícháme s drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, prolisovaným česnekem, sladkou paprikou, pálivou paprikou, tymiánem, majoránkou, pepřem mletým a osolíme. Tvoříme malé válečky a na rozpáleném oleji smažíme ze všech stran za častého obracení asi 1/4 hodiny. Podáváme s hořčicí a na kolečka nakrájenou cibulí.
Vhodná příloha: brambory, opékané brambory