Čajová ořechová buchta
2014-11-09- Chod: Chuťovka
- Cena : 95,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Potřebné suroviny:
Spodní těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g mletého cukru, 1/2 kypřícího prášku, 1 vejce, špetka soli
Náplň: 250 g mletých ořechů, 100 g mletého cukru, 1,5 ml mléka, rum podle chuti
Vrchní těsto: 4 vejce, 140 g mletého cukru, 100 g polohrubé mouky
Čokoládová poleva (v teplé vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a ztužený tuk, např. Iva), marmeláda
Postup:
Nejprve si připravíme spodní těsto smícháním potřebných surovin, čímž vznikne tuhé těsto, které rozválíme na plát a přeneseme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby a předpečeme v mírně vyhřáté troubě do žluta. Potřeme marmeládou a pomažeme ořechovou směsí, kterou vytvoříme smícháním všech potřebných surovin. Povrch pomažeme vrchním těstem, které připravíme tak, že ze žloutků a cukru našlehme pěnu, do které vmícháme nejprve mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 150 až 180 st. Celsia. Po vychladnutí buchtu ozdobíme čokoládovou polevou.