Čajová ořechová buchta

2014-11-09
  • Cena : 95,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Potřebné suroviny:

Spodní těsto: 300 g hladké mouky, 150 g másla, 70 g mletého cukru, 1/2 kypřícího prášku, 1 vejce, špetka soli

Náplň: 250 g mletých ořechů, 100 g mletého cukru, 1,5 ml mléka, rum podle chuti

Vrchní těsto: 4 vejce, 140 g mletého cukru, 100 g polohrubé mouky

Čokoládová poleva (v teplé vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a ztužený tuk, např. Iva), marmeláda

Postup:

Nejprve si připravíme spodní těsto smícháním potřebných surovin, čímž vznikne tuhé těsto, které rozválíme na plát a přeneseme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, vložíme do trouby a předpečeme v mírně vyhřáté troubě do žluta. Potřeme marmeládou a pomažeme ořechovou směsí, kterou vytvoříme smícháním všech potřebných surovin. Povrch pomažeme vrchním těstem, které připravíme tak, že ze žloutků a cukru našlehme pěnu, do které vmícháme nejprve mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 150 až 180 st. Celsia. Po vychladnutí buchtu ozdobíme čokoládovou polevou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnotit recept

2 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 996 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji