Burgundské hovězí

2014-06-08
  • Cena : 110,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:15 h

Použité suroviny:

4 hovězí plátky, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 20 dkg žampiónů, 1 dcl červeného vína, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř černý mletý, olej

Postup:

V tlakovém hrnci osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme naklepané, osolené a opepřené plátky masa a krátce je opečeme po obou stranách. K masu přidáme víno a trochu vody, dusíme do měkka. Mezitím do jiného hrnce na rozehřátý olej vložíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je a podusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ochutíme solí a pepřem, přidáme žampióny a prolisovaný česnek, prohřejeme.

Vhodná příloha: rýže, těstoviny

Použité koření:

pepř černý mletý

česnek mletý

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

756 views

Podobné recepty:
  • hamburger-494706_640

    Hovězí hamburger

  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky