Burgundské hovězí
2014-06-08- Chod: Oběd
- Cena : 110,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 15m
- Vaření : 60m
- Připraveno : 1:15 h
Použité suroviny:
4 hovězí plátky, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 20 dkg žampiónů, 1 dcl červeného vína, 2 stroužky česneku, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř černý mletý, olej
Postup:
V tlakovém hrnci osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme naklepané, osolené a opepřené plátky masa a krátce je opečeme po obou stranách. K masu přidáme víno a trochu vody, dusíme do měkka. Mezitím do jiného hrnce na rozehřátý olej vložíme na plátky nakrájené žampióny, osolíme je a podusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, ochutíme solí a pepřem, přidáme žampióny a prolisovaný česnek, prohřejeme.
Vhodná příloha: rýže, těstoviny
Použité koření: