Buchta s jahodovým pudinkem
2014-11-09- Chod: Chuťovka
- Cena : 50,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 15m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 45m
Potřebné suroviny:
Těsto: 5 vajec, 250 g mletého cukru, 5 velkých lžíc horké vody, 250 g polohrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku
Pudinková poleva: asi 200 – 300 ml šťávy z kompotu (máme-li méně, dolijeme vodou a osladíme podle chuti), pudinkový prášek s jahodovou příchutí (připravíme podle návodu jako pudink)
Na ozdobu: kompotované ovoce, marmeláda
Postup:
Příprava těsta: Vejce s cukrem mixujeme do bíla, opatrně přidáváme horkou vodu, pak přisypeme mouku a kypřící prášek, takto připravené těsto vylijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a upečeme.
Po vychladnutí piškot pomažeme marmeládou, poklademe ovocem (například jahodami) a zalijeme pudinkovou polevou, necháme ztuhnout.