Buchta s jablky
2017-10-23- Chod: Chuťovka
- Cena : 60
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Suroviny:
2 vejce
200 g cukr krupice
75 g hery nebo másla
2 lžíce kakaa
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml mléka
1 lžička skořice mletá
5 jablek (oloupaných a nakrájených na kostičky)
hrst vlašských drcených ořechů
Na polevu: 40 g másla, 2 lžíce rumu
Postup:
Nejpre smícháme vejce s cukrem pomocí elektrického šlehače, vmícháme změklé máslo a kakao, poté přimícháme mluku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem, nakonec vmícháme mléko. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch zasypeme jablky nakrájenými na kostičky a ořechy, které zatlačíme do těsta. Pečeme při asi 150 st. C. Po upečení ještě horké zalijeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, buchta tak získá punčovou příchuť.