Brokolice po čínsku
2014-11-16- Kuchyně: Čínská kuchyně
- Chod: Oběd, Večeře
- Cena : 35,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 10m
- Připraveno : 30m
Potřebné suroviny:
1 brokolice
2 vejce
4 stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
5 lžíc vody
1 lžička cukru
2 lžičky octu
sůl
olivový olej
Postup:
Brokolici rozdělíme na menší kousky, vložíme do síta, přikryjeme pokličkou a nad vaříci vodou necháme v páře změknout, poté scedíme. Česnek nakrájíme na plátky a osmahneme na mírném ohni na rozehřátém oleji, který osolíme, dozlatova, pak přidáme hlavičky brokolice, zázvor, vodu a za občasného zamíchání podusíme ještě asi 2 minuty. Vejce rozšleháme se špetkou soli, nalijeme na brokolici a na mírném ohni necháme srazit. Takto připravenou brokolici pokapeme oslazeným octem (smcháme 1 lžičku cukru se 2 lžičkami octa).
Vhodná příloha: brambory, rýže