Bílkové řezy
2017-05-02- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
6 – 7 bílků
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku strouhaného kokosu
Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
100 g másla
1 vanilkový cukr
jahody
Čokoládová poleva
Postup:
Bílky našleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr a dobře promícháme, pak vmícháme kokos a mouku a toto těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme při asi 150 až 180 st. C. Necháme vychladnout a pak rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu korpusu. Povrch potřeme nebo postříkáme čokoládovou polevou.
Příprava krému: V mléce podle návodu uvaříme pudink, osladíme cukrem a necháme vychladnout, nakonec vmícháme rozměklé máslo, na závěr můžeme přidat na kousky nakrájené jahody.