Banánové oválky
2014-11-10- Kuchyně: Španělská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 30,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 10m
- Vaření : 15m
- Připraveno : 25m
Použité suroviny:
5 banánů, 10 dkg hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíce oleje, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžíc mléka, 5 lžíc rumu, 2 lžíce cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, práškový cukr na posypání, olej na smažení
Postup:
Banány oloupeme a nakrájíme příčně na oválky o šířce asi 1 cm. V misce smícháme mouku se skořicí, rozšlehaným vejcem, olejem a mlékem a vytvoříme hladké těsto. V další misce smícháme rum s cukrem a citrónovou šťávou. Banánové oválky vložíme do misky s rumem a necháme chvíli odležet. Jednotlivé kousky pak vyjmeme a obalujeme v připraveném těstě, pak je smažíme na rozehřátém oleji. Po vyjmutí je necháme okapat na ubrousku. Na talíři zdobíme práškovým cukrem.
Použité koření: